Geboorte langs N50 bij Kampen: ‘Ik heb hier al veel meegemaakt, maar nog nooit een bevalling’

video,,Ik heb al veel meegemaakt hier, maar dit nog nooit’’. Dat zegt medewerkster Petra Heesen van hotel-restaurant Zalkerbroek aan de N50 over de bevalling die woensdagmorgen plaatsvond op het parkeerterrein.  

Ze was aan het werk in het restaurant toen er agent binnenliep er vertelde dat er net een Duitse vrouw was bevallen in een auto. ,,Of we koffie konden verzorgen voor die mensen. En of we dat wilden sponsoren. Ik zei: 'Dit is een feestje, natuurlijk! Dit krijg je van mij’. Uiteindelijk bleek dat ze flesjes water in de auto hadden.’’ Heesen keek naar buiten en zag twee ambulances staan. Ze laat de foto's op haar mobieltje zien. ,,Een voor de moeder en een voor de kind. Ik vroeg de agent of beiden het goed maakten. Hij zei van wel, gelukkig’’. 

Bleek bekkie

Een collega zag dat er ook een jochie van een jaar of 12 in de auto zat. ,,Hij had een bleek, vertrokken bekkie. Dat kan ik me wel voorstellen.’’ Toen pas bedacht ze dat ze sirenes had gehoord. ,,Maar die hoor ik zo vaak, deze weg blijft druk. En tegelijk met de bevalling was er een botsing op de N50, alleen blikschade hoor, dus het was even hectisch.’’      

De vrouw zat in de auto toen haar bevalling ineens op gang kwam. Het ziekenhuis kon niet meer gehaald worden, waardoor het voertuig uitweek naar de parkeerplaats achter ‘Zalkerbroek’.  Toen de agenten arriveerden, was de vrouw net bevallen. 

Volledig scherm
Het parkeerterrein achter hotel-restaurant Zalkerbroek waar een Duitse vrouw woensdagmorgen een kind kreeg. © Google Street View
  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.