Volledig scherm
© Thinkstock

Gebruik van deelfiets in Kampen moet eenvoudiger

KAMPEN - Het moet makkelijker worden om in Kampen een deelfiets te huren. De mobiele app van Mobilock die daarvoor nodig is, werkt niet naar behoren.

Zo is het niet mogelijk om aan te melden. Dat gebeurt nu via fietsenmaker Van Dijk. "Betrokkenen gaan volgende week met Mobilock om tafel om op zeer korte termijn het huren van fietsen makkelijker te maken", aldus een woordvoerster van de gemeente Kampen.

Cruciale rol
De app heeft een cruciale rol in het deelfietsenplan. Via de app zijn de fietsen op te sporen en te ontgrendelen. Doel van het gesprek met Mobilock is om nog binnen de testperiode, die loopt tot 31 januari, mogelijk te maken om onderweg in te loggen op de app en dat het daardoor mogelijk wordt om op verschillende plekken in de stad een fiets te huren.

Sinds medio november testen initiatiefnemers gemeente Kampen, Van Dijk Bikes en IMpact het deelfietsensysteem. Mede door de niet goed werkende app gaat dat nog niet soepel, al wil de gemeente Kampen die conclusie niet trekken, omdat de testperiode nog tot eind deze maand duurt. Tot nu toe hebben 10 personen, voornamelijk toeristen, een deelfiets gebruikt.