Rick de Breij uit Kampen krijgt naar eigen zeggen ‘als enige student in Kampen’ de energietoeslag wél, maar dat is voor zijn appartement niet genoeg om de gestegen energiekosten te compenseren. In de winter stond de thermostaat op 14 graden, zat hij met fleecedekens op de bank en sliep hij met een kruik in bed.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick de Breij uit Kampen krijgt naar eigen zeggen ‘als enige student in Kampen’ de energietoeslag wél, maar dat is voor zijn appartement niet genoeg om de gestegen energiekosten te compenseren. In de winter stond de thermostaat op 14 graden, zat hij met fleecedekens op de bank en sliep hij met een kruik in bed. © Foto Archief/Freddy Schinkel

Geen energietoeslag voor studenten in Kampen: ‘Gemeente laat studenten in de kou staan’

Kampen stelt de energietoeslag vooralsnog niet beschikbaar aan studenten die hun energierekening niet kunnen betalen. Dat antwoordt wethouder Richard Boddeus (Kampen Sociaal) op vragen van de PvdA. Volgens de voormalig SP’er kunnen studenten die in financiële nood komen een beroep doen op de bijzondere bijstand.

6 reacties

 • B. Schilder

  1 week geleden
  Ze kunnen beter geld blijven pompen in onnodige uitgaven, gezien de werkzaamheden links en rechts in kampen. En gezien het materialen park ontbreekt het niet aan geld in Kampen. Vraag me af of het geld wel besteed wordt waar het voor bestemd is ??
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Stemt de jonge generatie op partijen die de instroom willen beperken zodat er meer woningen overblijven voor hun generatie?
 • Bram de Haan

  2 weken geleden
  Dit is dus het gezicht van Kampen Sociaal, asociaal dus .
 • Hans Hofman

  2 weken geleden
  Ons bestuur maakt zich alleen maar druk over extra opvang van asielzoekers. Extra AZC naast AZC (Dronten) die allemaal al naar Kampen gaan en nu weer extra opvang in kerken.. De jonge generatie moet het maar uitzoeken. Nauwelijks kans op een huur of koopwoning.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Carla Boer, er is bijzondere bijstand. Dat is de regeling.
 1. SV Urk slikt tweede nederlaag op rij, DVS’33 herstelt zich van tik in derby en HHC nadert koploper tot een punt
  Liveblog

  SV Urk slikt tweede nederlaag op rij, DVS’33 herstelt zich van tik in derby en HHC nadert koploper tot een punt

  SV Urk had na de 3-0 nederlaag bij ASWH wat recht te zetten. In de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys ging het echter opnieuw mis voor de ploeg van Gert-Jan Karsten. Ook Berkum beleefde, ondanks een late gelijkmaker, een teleurstellende middag. Viel er dan helemaal niets te vieren voor onze clubs? Gelukkig wel. DVS’33 herstelde zich van de verliespartij tegen VVOG en HHC Hardenberg boekte haar vijfde zege van het seizoen.