Voetbalvereniging IJVV stopt eind december met het inzamelen van oudpapier. Herman Wezenberg met een bladblazer die onlangs in de container werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbalvereniging IJVV stopt eind december met het inzamelen van oudpapier. Herman Wezenberg met een bladblazer die onlangs in de container werd gevonden. © Foto Freddy Schinkel

Geen oudpapier meer bij IJVV: lage prijs en illegale afvaldumpingen

Voetbalvereniging IJVV stopt na vele tientallen jaren met het inzamelen van oudpapier. De reden; lage opbrengsten ten opzichte van het vele werk dat erin zit. De oudpapierprijs werd de laatste jaren een stuk minder, en de laatste tijd wordt de inzameling ook steeds vaker ‘vervuild’ door illegale afvaldumpingen in de papiercontainers.

 1. Opstartproblemen elektrische bussen:
‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkampioen’
  PREMIUM

  Opstartpro­ble­men elektri­sche bussen: ‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkam­pi­oen’

  Accu’s zijn opeens leeg en de verwarming hapert: de nieuwe elektrische bussen van Keolis uit China, die sinds kort door de regio rijden, hebben opstartproblemen. Waren degelijke bussen van een oer-Nederlands bedrijf niet beter geweest, vraagt politicus Stijn Hesselink aan het provinciebestuur van Overijssel. Nee, zegt kenner Vincent Wever. ,,China is wereldkampioen elektrische bussen maken.”
 2. Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou
  PREMIUM

  Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou

  Kinderen die aan hun lot worden overgelaten. Mensen met psychiatrische problemen die geen bezoek meer ontvangen. De Veilig Thuis-organisaties in Noord- en Oost-Gelderland en Flevoland zien het aantal acute meldingen, waarbij mensen of gezinnen niet veilig zijn, tijdens de coronacrisis explosief toenemen. Ze roepen op: meld problemen sneller of vraag hulp aan je omgeving.
 1. Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af
  Play

  Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'