Harry Goedegebure, voorzitter van 4 Mei comité Kampen, en burgemeester Bort Koelewijn (tweede van links), hebben net een krans gelegd in Kampen.
Volledig scherm
Harry Goedegebure, voorzitter van 4 Mei comité Kampen, en burgemeester Bort Koelewijn (tweede van links), hebben net een krans gelegd in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Geen samenkomsten, dodenherdenking is online te volgen in Kampen en Flevoland

VideoNet als vorig jaar vinden er geen samenkomsten plaats rond de dodenherdenking in Kampen en Flevoland. Wel worden er online-herdenkingen gehouden en kransen gelegd. Dat gebeurde in Kampen en IJsselmuiden al op dinsdagmorgen, op een tijdstip dat niet was aangekondigd.  

 1. Buurt Buitenwacht Kampen moet alwéér wachten op aanpak wateroverlast, nu door woekerplant
  PREMIUM

  Buurt Buiten­wacht Kampen moet alwéér wachten op aanpak waterover­last, nu door woeker­plant

  De oplossing voor de wateroverlast die buurtbewoners van Schans - Buitenwacht in Kampen al jaren ondervinden, laat opnieuw langer op zich wachten. Na jarenlang bakkeleien over een herinrichtingsplan, gevolgd door bezuinigingen, zorgt nu de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop voor vertraging. De agressieve plant moet eerst grondig verwijderd worden voordat de gemeente de waterhuishouding in het gebied kan verbeteren.
 2. Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt
  PREMIUM
  7

  Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt

  Een kabeltje met een doorsnede van 7 millimeter stond vanochtend centraal in de rechtbank in Zwolle. Of eigenlijk, het ontbreken ervan. Een bewoner van een boerderij in het buitengebied van Kampen wil aangesloten worden op het glasvezelnetwerk dat tot vlak bij zijn woning in de grond ligt. Maar voor de laatste meters naar zijn huis moet er door een dijk geboord worden. Te duur, zegt aanbieder Glasvezel Buitenaf.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei