Volledig scherm
PREMIUM
Het asielzoekerscentrum in Dronten. © Foto Freddy Schinkel

Geldboete voor stelende asielzoeker uit azc Dronten

Amper een maand was hij in Nederland toen de 23-jarige Marokkaanse asielzoeker W.A. met een kamergenoot uit stelen ging in Kampen. Hij is een van die stelende ‘veiligelanders’ uit het asielzoekerscentrum in Dronten, waarvan de stad volgens politie, politiek en ondernemers momenteel zoveel last heeft. Gisteren stond A. terecht voor de politierechter in Zwolle, die hem bij verstek veroordeelde tot een geldboete van 500 euro en terugbetalen van de schade.

De rechter achtte bewezen dat A. en zijn kamergenoot op 8 augustus een vrouw hebben bestolen van haar handtas. Tijdens het boodschappen doen in een Jumbo-vestiging in Kampen had zij de tas, met daarin onder meer een portemonnee, bankpasjes en twee mobiele telefoons, in het winkelkarretje gezet. A. griste de tas uit de kar en graaide er meerdere keren in om er spullen uit te halen. Zijn kamergenoot stond op de uitkijk.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.