Volledig scherm
PREMIUM
'De onmisbare' is het kunstwerk van Joep van Lieshout dat komt bij station Kampen Zuid. © Gemeente Kampen

Geldverspilling? Kunstwerk van 135.000 euro zorgt voor tumult in Kampen

PollSpraakmakend, dat is het nieuwe kunstwerk bij station Kampen Zuid zeker. De één vindt 135.000 euro voor De onmisbare zonde van het geld. De ander vindt het kunstwerk een trekpleister voor de stad. En bedenker Joep van Lieshout?

Over smaak valt niet te twisten. Met het spreekwoord wordt vaak een einde gemaakt aan een discussie over kunst. Maar in Kampen gaat het dit keer ook vooral om de prijs. Want 135.000 euro voor een vijf meter hoog beeld dat een ‘verzameling’ ballen is, dat vinden SGP en GBK te gortig. ,,We moeten waar voor ons geld krijgen", vindt Klaas van den Bosch (SGP). 

  1. Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij ondernemers
    PREMIUM

    Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij onderne­mers

    Een autoluwe toekomst voor de Flevoweg, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Kampen, valt slecht bij lokale ondernemers. Die vrezen dat klanten zullen wegblijven en de bevoorrading zal worden bemoeilijkt. Bovendien begrijpen ze er niets van dat de gemeente Kampen zo’n ingrijpend plan nog niet met belanghebbenden heeft besproken. „Dit is een moderne manier van burgers pesten”, vindt voorzitter Fré Helleman van de Ondernemersvereniging Kampen.