Gemeente: hondentrainster uit IJsselmuiden weigerde aanvraag

Eigenaresse Suzanne de Haan van Care4Dogs in IJsselmuiden heeft volgens wethouder Albert Holtland ‘keer op keer’ de uitnodiging gekregen een wijziging voor het bestemmingsplan aan te vragen. ,,Maar ze heeft het tot nu gewoon geweigerd om dat aan te vragen’’, aldus de Kamper wethouder. 

De hondentrainster moet van de gemeente per 1 april stoppen met haar werk op aan de Oosterholtseweg, omdat die bedrijfsmatige activiteiten niet passen in het bestemmingsplan. Ze kan alsnog een aanvraag indienen, wat de wethouder betreft. ,,Dat zou een reden kunnen zijn om eerst deze aanvraag in behandeling te nemen’’, zegt Holtland, die daarmee voorzichtig kijkt naar 1 april. De Haan reageert verbaasd hierop. ,,Als dat had gekund, had ik dat gedaan’’, zegt de hondentrainster.

Klachten

De gemeente heeft aangekondigd te gaan handhaven na klachten van een gezin uit de buurt en een geluidsonderzoek. De Haan plaatst vraagtekens bij dat rapport, omdat volgens haar haar honden niet zijn te horen in dat onderzoek. De gemeente erkent dat het geluidsonderzoek een inschatting is van wat de conclusie van een erkend, akoestisch geluidsbureau zou kunnen zijn.

Boetes

De gemeente laat weten dat het de hondentrainster vrij staat om nu een vergunningaanvraag in te dienen. Die moet De Haan voorzien van een akoestisch onderzoek (kosten circa drie mille) waarmee kan worden aangetoond dat de norm niet wordt overschreden. ,,Dit hebben wij meerdere malen aangegeven’’, aldus de gemeente. Als De Haan niets onderneemt, moet ze per 1 april stoppen en kan ze boetes van 500 euro krijgen.

Suzanne de Haan heeft  Care 4 Dogs in IJsselmuiden. De gemeente Kampen wil dat daarmee stopt per 1 april, omdat het niet zou stroken met het bestemmingsplan.
Volledig scherm
Suzanne de Haan heeft Care 4 Dogs in IJsselmuiden. De gemeente Kampen wil dat daarmee stopt per 1 april, omdat het niet zou stroken met het bestemmingsplan. © Freddy Schinkel
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.