Gemeente: hondentrainster uit IJsselmuiden weigerde aanvraag

Eigenaresse Suzanne de Haan van Care4Dogs in IJsselmuiden heeft volgens wethouder Albert Holtland ‘keer op keer’ de uitnodiging gekregen een wijziging voor het bestemmingsplan aan te vragen. ,,Maar ze heeft het tot nu gewoon geweigerd om dat aan te vragen’’, aldus de Kamper wethouder. 

De hondentrainster moet van de gemeente per 1 april stoppen met haar werk op aan de Oosterholtseweg, omdat die bedrijfsmatige activiteiten niet passen in het bestemmingsplan. Ze kan alsnog een aanvraag indienen, wat de wethouder betreft. ,,Dat zou een reden kunnen zijn om eerst deze aanvraag in behandeling te nemen’’, zegt Holtland, die daarmee voorzichtig kijkt naar 1 april. De Haan reageert verbaasd hierop. ,,Als dat had gekund, had ik dat gedaan’’, zegt de hondentrainster.

Klachten

De gemeente heeft aangekondigd te gaan handhaven na klachten van een gezin uit de buurt en een geluidsonderzoek. De Haan plaatst vraagtekens bij dat rapport, omdat volgens haar haar honden niet zijn te horen in dat onderzoek. De gemeente erkent dat het geluidsonderzoek een inschatting is van wat de conclusie van een erkend, akoestisch geluidsbureau zou kunnen zijn.

Boetes

De gemeente laat weten dat het de hondentrainster vrij staat om nu een vergunningaanvraag in te dienen. Die moet De Haan voorzien van een akoestisch onderzoek (kosten circa drie mille) waarmee kan worden aangetoond dat de norm niet wordt overschreden. ,,Dit hebben wij meerdere malen aangegeven’’, aldus de gemeente. Als De Haan niets onderneemt, moet ze per 1 april stoppen en kan ze boetes van 500 euro krijgen.

Volledig scherm
Suzanne de Haan heeft Care 4 Dogs in IJsselmuiden. De gemeente Kampen wil dat daarmee stopt per 1 april, omdat het niet zou stroken met het bestemmingsplan. © Freddy Schinkel
  1. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
    PREMIUM

    Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

    Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.