Ruim 60 jaar na de eerste sloop-plannen werd de Stadsvilla aan de Boven Havenstraat in Kampen gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 60 jaar na de eerste sloop-plannen werd de Stadsvilla aan de Boven Havenstraat in Kampen gesloopt. © Foto Freddy Schinkel

Gemeente hoopt op ‘package deal’ met Mateboer over Boven Havenstraat, woontoren en visrokerij

De gemeente Kampen hoopt in 2023 een ‘package deal’ te sluiten met projectontwikkelaar Mateboer over de ontwikkeling van de Boven Havenstraat en de ontwikkeling van het gebied rondom de woontorens in Brunnepe. ,,Ik ga niet vier jaar lang op al die dossiers zitten Mickey Moussen’’, zegt wethouder Jan Peter van der Sluis over die deal die een einde moet maken aan de jarenlang slepende discussies over de twee gebieden.

5 reacties

 • Henk Koops

  1 maand geleden
  Wat is er al veel vernield in ons mooie Kampen, laten die amateurs eens in oa Zwolle gaan kijken, op de plek waar Ziekenhuis de Wezenlanden heeft gestaan! Wat een prachtige bouwstijl, die precies past bij de sfeer van de oude stad, zo kan het dus ook!!! Maar mensen die niets met oude kultuur hebben, snappen daar niets van, Kampen was te rijk in het verleden, en heeft veel gesloopt, ga kijken in Elburg daar was men ,,gelukkig,, armer, en daar profiteren ze nu van met veel toerisme!!
 • B.G. Riet

  1 maand geleden
  Hou steeds in de gaten wat de handjeklap betekent voor de panden Havenweg 3 en 5. Wees alert op sloop !!!!!. B.G. van de Riet
 • F.F. de Koning

  1 maand geleden
  Ben benieuwd of en wanner met de binnenstadbewoners over de Bovenhavenstraat wordt gesproken. Ten eerste wordt weer een obstructie voor het stadsfront gebouwd. Verder moeten we het hebben over de verkeersbewegingen en parkeerplaatsen. Dit nog los van het bouwoverlast. Dit heeft niets met vergroenen en met autoluw te maken.
 • Bert Schillie

  1 maand geleden
  Wat hebben ze weer een voornemens daar aan het Berghuisplein, Niet een beetje zielig.
 • Bram de Haan

  1 maand geleden
  Mateboer wil gewoon zijn zin doordrijven, anders claimen ze met uit het verleden gemaakte afspraken. Maar in het verleden gedane afspraken zijn geen garantie voor de toekomst. Al denkt Mateboer dat wel.