Nu de villa aan de Boven Havenstraat is ontruimd, kan deze worden gesloopt. De krakers bivakkeren inmiddels in de woning ernaast.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu de villa aan de Boven Havenstraat is ontruimd, kan deze worden gesloopt. De krakers bivakkeren inmiddels in de woning ernaast. © Foto Freddy Schinkel

Gemeente Kampen verkoopt leeggeruimde villa aan Mateboer: krakers verkassen voorlopig naar naastgelegen pand

De krakersvilla aan de Boven Havenstraat is nu door de gemeente definitief verkocht aan projectontwikkelaar Mateboer en nog deze maand zal een begin worden gemaakt met de sloop – in ieder geval ruim voor het eind van 2020. Dat schrijft de projectontwikkelaar in een brief aan de buren van de krakersvilla.

 1. Gemeente Kampen hoopt krakers met rechterlijke uitspraak snel uit 'paupervilla’ te krijgen
  PREMIUM

  Gemeente Kampen hoopt krakers met rechterlij­ke uitspraak snel uit 'paupervil­la’ te krijgen

  De gemeente Kampen en de krakers van de villa aan de Boven Havenstraat staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de bewoning van de zwaar verpauperde woning, zo bleek vanochtend tijdens een kort geding dat de gemeente had aangespannen tegen de bewoners van het pand. Die willen niet weg, terwijl de gemeente niet kan wachten om de sleutel over te dragen aan projectontwikkelaar Mateboer die de ‘paupervilla’ zo snel mogelijk wil slopen.
 1. Automobilist rijdt in op hek kantoor Angela Merkel
  Play

  Automobi­list rijdt in op hek kantoor Angela Merkel

 2. Hilariteit om Trumps kalkoen-speech van 2018
  Play

  Hilariteit om Trumps kal­koen-speech van 2018