Het gemeentehuis van Dronten wordt ingrijpend verbouwd, in de Meerpaal is een tijdelijke raadzaal ingericht, maar die is al wekenlang niet gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Dronten wordt ingrijpend verbouwd, in de Meerpaal is een tijdelijke raadzaal ingericht, maar die is al wekenlang niet gebruikt. © Foto Freddy Schinkel

Gemeenteraad Kampen en raden in Flevoland gaan weer vergaderen, ‘unieke situatie’

Gemeenteraden in deze regio hervatten de vergaderingen na een gedwongen pauze door de coronacrisis. Vanuit huis dan. En dat is even wennen.    

In Kampen moet de online vergadersoftware Microsoft Teams de raadsleden bij elkaar brengen op een zodanige manier dat ook het publiek dat kan volgen en insprekers hun zegje kunnen doen. Op dit moment worden alle technische voorzieningen hiervoor getroffen. „En we krijgen hiervoor nu de eerste instructies. Vrijdag ga ik zelf een online cursus volgen voor burgemeesters”, zegt burgemeester Bort Koelewijn. „Waar moet je als voorzitter rekening mee houden, hoe zorg je er voor dat iedereen op een goede manier aan het woord komt? Dat soort thema’s komen aan de orde.”