Volledig scherm
Vogelaars bij het station in Apeldoorn waren helemaal in hun sas met de komst van de Kuifleeuwerik. © Maarten Sprangh

Gemist? Invasie van natuurfotografen bij station Apeldoorn en vermiste opa Dirk is geen dief in Wezep

Opeens waren ze er. Tientallen fotografen lagen deze week met hun camera op de grond rondom het station in Apeldoorn. Het was niet de opbouw voor de sinterklaasintocht die hun interesse wekte, maar een zeldzame vogel. Een overzicht van nog meer opmerkelijke verhalen die wij afgelopen week publiceerden.

Opa Dirk - Was hij het nou wel of niet? Opa Dirk uit Kampen is al anderhalf jaar vermist, maar dook deze week op bij de Welkoop in Wezep. Althans, daar leek het in ieder geval op. Het groenbedrijf zette een foto online van een klant op leeftijd die ‘vergat’ te betalen. Oplettende personen legden al een snel een link naar opa Dirk, want die dief leek toch wel veel op de vermiste Kampenaar. Uiteindelijk bleek het niet om opa Dirk te gaan

Tapijtfraude - De fiscale opsporingsdienst FIOD deed afgelopen week invallen in Genemuiden. Vijf personen van installatiebedrijf  Breman worden verdacht van oplichting en verduistering.

Stinkende paarden - Een familie uit Holten sleepte een paardenfokkerij voor de rechter vanwege stank- en stofoverlast. De rechter stelde de paardenfokkerij in het gelijk en dus moet de familie het doen met een huis in de stank.

Swingers-feestje - Een 50-jarige man uit Beekbergen heeft zijn huis te koop gezet om ergens opnieuw te beginnen. De man moest deze week voorkomen bij de rechtbank nadat hij meerdere malen seks had met een minderjarig meisje op swingers-feestjes. Het destijds 14-jarige meisje liet in de rechtbank weten zich geen slachtoffer te voelen. ,,Ons contact was fijn.’’

Giftige paddenstoelen - Een uitstapje naar het bos is voor een aantal kinderen van een basisschool in Deventer anders afgelopen dan vooraf verwacht. Kinderen raakten giftige paddenstoelen aan en werden ziek. ,,Het aanraken van de paddenstoelen was geen schoolopdracht. ,,Kinderen hebben dat gedaan toen ze vrij mochten lopen in het bos, al spelenderwijs’’, aldus de schooldirecteur.

  1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
    PREMIUM

    IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

    Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.