Volledig scherm
Hittegolf of niet maar maandagmorgen kwam het eerste schip met strooizout aan bij de strategische zoutloods in Kampen. Het schip heeft 1.650.000 kilo zout aan boord. © Foto Freddy Schinkel

Gemist? Zo beleefde de regio de zinderende zomerhitte! En reusachtige hoeveelheid strooizout naar Kampen gebracht

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 24 juni.

Vaccinatiegraad - De daling van de vaccinatiegraad is gestopt. Voorlopige cijfers voor jongere kinderen laten zelfs een lichte stijging zien van het aantal inentingen.De vaccinatiegraad is voor de meeste inentingen ongeveer gelijk gebleven aan het jaar ervoor, staat in het rapport Vaccinatiegraad en jaarverslag Rijksvaccinatieprogramma Nederland 2018. 

PEC Zwolle - Sepp van den Berg gaat PEC Zwolle verlaten, weet de Stentor. De gewilde 17-jarige verdediger staat in de concrete belangstelling van diverse clubs en heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Hij ontbreekt maandag op de training.

Het was warm - Oost-Nederland maakte zich op voor tropische dagen met temperaturen van dik boven de dertig graden. Hoe beleefde de regio de zinderende zomerhitte? 

Vrachtwagen - Op de A1 is maandagmorgen bij Kootwijk een vrachtauto gekanteld en in de berm beland. De rechterrijstrook richting Amersfoort was enige tijd afgesloten waardoor er een lange file ontstond.

PREMIUM-verhaal van de dag

Schip brengt reusachtige hoeveelheid strooizout naar Kampen op tropische dag.

Tropische temperaturen of niet, voor Rijkswaterstaat is het nooit te laat of te vroeg om te beginnen met het inkopen van strooizout. Maandagochtend werd in de Haatlandhaven in Kampen het eerste schip met 1,7 miljoen kilo strooizout gelost, afkomstig uit Duitsland. Kampen is één van de vier opslagplaatsen voor strooizout van Rijkswaterstaat in heel Nederland.