Houtsnijkunstenaar Dolf Schinkel maakte een nieuwe bokaal voor de winnende vrijwilliger.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtsnijkunstenaar Dolf Schinkel maakte een nieuwe bokaal voor de winnende vrijwilliger. © Dick Vos

Genomineerden Kamper Vrijwilligersprijs bekend

In de aanloop naar de uitreiking van de Kamper Vrijwilligersprijs 2021 zijn de namen van de zes genomineerden bekendgemaakt. Ze zijn door de jury geselecteerd uit 37 aanmeldingen. Dit keer zijn er voor het eerst twee prijzen, omdat er voortaan onderscheid wordt gemaakt tussen individuen en groepen.

 1. Partijscheuring in Kamper politiek ettert voort: ‘Term ‘ondermijning’ moet niet in het luchtledige blijven hangen’
  2

  Partij­scheu­ring in Kamper politiek ettert voort: ‘Term ‘ondermij­ning’ moet niet in het luchtledi­ge blijven hangen’

  De partijscheuring die Gemeente Belang Kampen vlak voor de kerstdagen trof, rommelt nog even door. De tien fractievoorzitters in de Kamper gemeenteraad kwamen bij elkaar om de situatie te bespreken in een sessie van ongeveer anderhalf uur. Maar de kou tussen GBK en de nieuwe fractie Hart voor Kampen is bij lange na nog niet uit de lucht. Zo blijft de term ‘ondermijning’ boven de scheuring hangen en wordt de strijd om de inhoud van de verkiezingskas gevoerd.
 2. Directeurswoning in Kampen is ‘onveilig’, dus ontwikkelaar Mateboer vraagt sloopvergunning aan
  PREMIUM

  Directeurs­wo­ning in Kampen is ‘onveilig’, dus ontwikke­laar Mateboer vraagt sloopver­gun­ning aan

  De zogenaamde ‘directeurswoning’ aan de Boven Havenstraat is niet meer veilig voor de bewoners. Die constatering doet projectontwikkelaar Mateboer, die de sloopvergunning voor het laatste nog overeind staande pand in het gebied heeft aangevraagd. ,,Qua brandveiligheid, hygiëne, vocht, ongedierte etcetera hebben wij geconstateerd dat het pand niet meer veilig is’’, stelt manager Tjerk Prinsse van Mateboer.