Gevonden lichaam in IJssel bij Kampen is van vermiste 19-jarige asielzoeker uit Dronten

VideoHet lichaam dat aan het begin van de avond werd gevonden in de IJssel bij Kampen is van de vermiste asielzoeker van het azc in Dronten. De 19-jarige asielzoeker verdronk vanmiddag nadat hij met een groepje vrienden ging zwemmen in de IJssel, ter hoogte van het Van Heutszplein.

Tegen 19.35 uur werd een lichaam gevonden. Eerder op de middag werd al een massale zoektocht op touw gezet om de drenkeling te vinden, maar daarbij werd de drenkeling niet gevonden. Een speciaal dregteam van Urk heeft het lichaam uiteindelijk aan het begin van de avond in de IJssel gevonden.

Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen neemt morgen contact op met het azc in Dronten om het trieste voorval te bespreken.

Volledig scherm
De zoektocht naar de vermiste asielzoeker op de IJssel bij Kampen. © Videostill
Volledig scherm
Hulpdiensten kwamen massaal in actie voor de drenkeling in de IJssel bij Kampen. © Persbureau Meter
Volledig scherm
De brandweer zocht vanmiddag in de IJssel bij Kampen naar een persoon die er te water was geraakt. © Wim Schluter
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.