Snacks en een gezellige sfeer, dat trekt de 2000 vakantiewerkers die 's zomers komen werken bij Van Dijk Educatie in Kampen. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Snacks en een gezellige sfeer, dat trekt de 2000 vakantiewerkers die 's zomers komen werken bij Van Dijk Educatie in Kampen. (archieffoto) © Vakfoto Van Der Beek

Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

„Wij bieden inderdaad een vergoeding die iets boven het basisloon van andere werkgevers ligt. Maar geld alleen is niet genoeg”, zegt woordvoerster Ingrid van Werven van Van Dijk Educatie. „Gezelligheid vinden jongeren ook belangrijk. Dus we zorgen dat ze samen met hun vrienden kunnen werken en pauzeren, we kleden de werkruimten mooi aan, hebben buiten picknicktafels en parasols en bieden snacks en ijsjes aan. En wie in de drie echte piekweken wil komen werken krijgt nog een bonus.”