Volledig scherm
De sieraden werden gestolen met een babbeltruc in IJsselmuiden. © Politie Kampen

Glaasje water kost vrouw in IJsselmuiden bijna haar sieradencollectie

Een glaasje water heeft een bewoonster van een seniorencomplex in IJsselmuiden bijna haar grote hoeveelheid sieraden gekost. De vrouw werd maandag slachtoffer van een babbeltruc, maar de politie wist de buit niet veel later te onderscheppen.

Afgelopen maandag en dinsdag plaatste de politie Kampen tot twee keer toe foto's van sieraden op Facebook. Ze zochten de eigenaar van de sieraden, die waren gevonden op de Pieperweg en Slangenweg in Genemuiden.

Vandaag bleek dat de sieraden waren gestolen uit een seniorencomplex in IJsselmuiden. De eigenaresse verklaarde slachtoffer te zijn geworden van een babbeltruc.

Glaasje water

Een onbekende vrouw belde maandag rond 13.30 uur aan bij het slachtoffer. Ze vroeg in gebrekkig Nederlands om een glaasje water. Ze werd de woning binnengelaten, maar even later drong de bewoonster erop aan dat de vrouw vertrok. De sieraden waren vervolgens verdwenen.

Volgens de politie had de eigenaresse dat echter niet door tot de foto's op Facebook verschenen. Een familielid zag de oproep van de politie en herkende de sieraden. ,,Zonder Facebook waren deze sieraden nooit bij de vrouw teruggekeerd'', aldus wijkagent Jochem Schreurs.