Monumenten Bezit moet een paar jaar geduld oefenen voordat rijkssubsidie beschikbaar komt voor de renovatie van het Gotisch Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Monumenten Bezit moet een paar jaar geduld oefenen voordat rijkssubsidie beschikbaar komt voor de renovatie van het Gotisch Huis. © Foto Freddy Schinkel

Gotisch Huis in Kampen staat nog wel een paar jaar leeg

Het kan nog wel minstens twee of drie jaar duren voordat er iets gaat gebeuren met het historische Gotisch Huis aan de Oudestraat in Kampen. Inmiddels heeft zich al wel voorzichtig een potentiële huurder aangediend die plannen heeft om een horecaonderneming casu quo boetiekhotel in het pand te beginnen.

De eigenaar, de Stichting Monumenten Bezit, heeft geen geld genoeg om de broodnodige opknapbeurt van het pand uit te voeren. Die klus zou 1,7 miljoen euro kosten. Monumenten Bezit heeft daarvan ongeveer de helft in kas.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.