Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Groen licht voor uitbreiding industrieterrein IJsselmuiden

De uitbreiding van industrieterrein Spoorlanden in IJsselmuiden mag doorgaan. De Raad van State veegde woensdag in een uitspraak alle bezwaren van tafel.

Het gaat om een uitbreiding van 7 hectare aan de oostkant van de Oosterlandenweg. De extra bedrijfsgrond wordt voor een groot deel verkocht aan drie bedrijven: groente- en fruithandel Postuma, Driepak Verpakkingen en Uitgekookt! Het trio werkt nauw samen, wil de vestigingen dichter bij elkaar hebben én in IJsselmuiden blijven.

Volgens bezwaarmakers kunnen de bedrijven zich prima elders in Kampen of de regio vestigen. In de rest van de gemeente is nog genoeg bedrijfsgrond vrij en de afzetmarkt is groter dan alleen Kampen. De Raad van State ging niet mee in deze zienswijze. Ook wezen bezwaarmakers op de nadelige gevolgen voor de natuur die de uitbreiding heeft. Ook deze zienswijze wees de Raad van State af.

Terwijl de juridische procedure liep, begon Kampen op eigen risico met de uitbreiding. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond, meldde wethouder Gerrit Jan Veldhoen vorige week.