Volledig scherm
PREMIUM
GroenLinks in Kampen wil dat de sloop van de stadsvilla aan de Bovenhavenstraat wordt uitgeschort, nu de procedure voor de aanwijzing tot gemeentelijk monument over moet. © Foto Freddy Schinkel

GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.

Bovendien maakt GroenLinks zich zorgen over een mogelijk vervuilde bodem in het gebied, omdat ook daar vroeger een gasfabriek heeft gestaan. Een soortgelijke installatie zorgde nabij de Buitenhaven de afgelopen jaren voor een reeks van problemen door achtergebleven vervuilde grond.