Volledig scherm
De Stadsbrug in Kampen © Jaap Selles

Groot onderhoud aan Stadsbrug in Kampen kost 2,7 miljoen euro

Het groot onderhoud aan de Stadsbrug in Kampen valt deze zomer 106.000 euro duurder uit. Daardoor komt het totale prijskaartje uit op 2,7 miljoen euro. 

Het extra geld is nodig voor het vergroten van de financiële buffer en het onderhouden van ankerstangen, meldt wethouder Marieke Spijkerman. Tussen juni en oktober wordt voor het eerst sinds de bouw in 1998 groot onderhoud uitgevoerd aan de Stadsbrug. 

Bladgoud

De IJsseloversteek wordt opnieuw geschilderd, de acht hijskabels worden vervangen en twee met bladgoud belegde wielen worden opnieuw geslepen en gepolijst. Daarnaast worden de slijtlagen op het hefdeel opnieuw aangebracht en de betonnen middengeleiders hersteld. Ook worden geluidsschermen gerepareerd. 

Afsluiting

De brug blijft tijdens het onderhoud toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Van 27 juli tot en met 8 augustus mogen auto's, bussen en landbouwverkeer niet over de brug. Van 28 juli tot en met 4 augustus gaat het hefdeel niet omhoog voor de scheepvaart. Deze afsluitingen vallen bewust in de zomervakantie.

Uitleg

Op dinsdag 24 april is van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in het stadhuis. De gemeente Kampen en aannemer GSB uit Ochten geven uitleg over de werkzaamheden.