Volledig scherm
PREMIUM
Elise van Heck en haar man Obbe Deelstra zijn in actie gekomen tegen de kap van 77 essen aan de Trekvaart in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel

Grootste deel essen langs Trekvaart ernstig ziek; Kampen wil verder met kappen

Het kappen van de resterende 57 essen langs de Trekvaart in IJsselmuiden is onvermijdelijk, omdat ze op twee na allemaal zijn aangetast door de essentaksterfte. Die conclusie trekt de gemeente Kampen op basis van een rapport van adviesbureau Expedio Arbori. 

Omdat volgens wethouder Jan Peter van der Sluis de veiligheid in het geding is gaat Kampen de voorzieningenrechter vragen om de schorsing van de kapvergunning op te heffen. Die schorsing was het gevolg van een bezwaar dat omwonenden eind vorig jaar tegen de bomenkap hebben ingediend, toen ze zagen dat ze tegen de vlakte werden gewerkt. Twintig bomen waren toen al gekapt. Omdat de rechter het onvoldoende aangetoond vond dat het kappen noodzakelijk was, heeft hij het werk stil laten leggen.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.