Volledig scherm
't Ukien is te klein geworden voor de Grote Kamper Popquiz. © Grote Kamper Popquiz

Grote Kamper Popquiz wijkt uit naar Stadsgehoorzaal

De Grote Kamper Popquiz wordt zo groot dat de volgende editie, op zondag 12 januari, niet meer in jongerencentrum ’t Ukien maar in schouwburg Stadsgehoorzaal wordt gehouden. Er hebben zich al 16 teams van elk vijf spelers aangemeld voor deelname. Dankzij de grotere ruimte is er nog plaats voor een aantal teams.

NPO-muzieksamensteller Martijn Soetens verdedigt met zijn team Alternative 5 de titel.

,,De overstap van ’t Ukien naar de Stadsgehoorzaal is een logische. In ’t Ukien liep de organisatie afgelopen jaar tegen een beperkte capaciteit aan, waardoor er nee moest worden verkocht aan een aantal teams. Daarnaast was het na tien eerdere edities op die locatie tijd voor vernieuwd elan en enthousiasme”, aldus Bas Nijhof, een van de presentatoren van het evenement.

Zeven rondes

Tijdens de Grote Kamper Popquiz moeten de deelnemers zich door zeven rondes worstelen waarin hun kennis van popmuziek in heden en verleden wordt getoetst. De leden van het winnende team strijden vervolgens in de finale ook nog om de individuele titel.

Meedoen kost 8,50 per persoon, inclusief een avondmaaltijd. Teams kunnen zich aanmelden door een mail met daarin de namen van het team en de spelers te sturen naar grotekamperpopquiz@gmail.com. De quiz begint ’s middags om vier uur.