Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Grote twijfels bij omstreden rubber op nieuw kunstgrasveld in IJsselmuiden

Het is onzeker of het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub IJVV in IJsselmuiden wordt ingestrooid met het omstreden rubbergranulaat. De gemeenteraad wil in debat over mogelijke alternatieven voor de schadelijke korrels. Vertraging van de aanleg ligt op de loer.

GBK en PvdA staken gisteravond de lont in het kruitvat. Zij wilden opheldering van wethouder Geert Meijering. Hij zei vorige week dat de gemeente na twee jaar rubbergranulaat weer toestaat als strooisel op kunstgrasvelden. Komende zomer te beginnen bij IJVV. Het vragenvuur van beide partijen leidde tot zoveel discussie en vragen bij andere partijen, dat burgemeester Bort Koelewijn voorstelde om de kwestie als gemeenteraad te bespreken. Dat gebeurt in februari of maart. Het risico is dat het lang gekoesterde veld pas na het volgende voetbalseizoen wordt aangelegd.

 1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn: