Een voorlopig schetsontwerp van een mogelijke expositie van de IJsselkogge op het Van Heutszplein in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorlopig schetsontwerp van een mogelijke expositie van de IJsselkogge op het Van Heutszplein in Kampen. © Architectenbureau Cepezed.

Half miljoen euro kwijt aan ‘vondst van de eeuw’ en terug bij af: gaat Kamper IJsselkogge weer ten onder?

MET VIDEOWat wordt het nieuwe thuis van de IJsselkogge? In het jaar dat Kampen knopen wilde doorhakken over de terugkeer van het wrak, blijft het soebatten met de ‘vondst van de eeuw’. Zelfs het bouwen van de meest sobere optie lijkt niet op tijd te lukken. ,,Dit toont het belang van snel keuzes maken.”

23 reacties

 • Henk Koops

  5 maanden geleden
  Gelukkig de Hanze-Stad waar de inwoners nog wel Historisch besef hebben van wat hun voorvaderen presteerden, en om dit door te geven aan het nageslacht, ipv geld op de eerste plaats te zetten! Dit als laatste van mij ter overdenking!!!
 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  Draag het wrak en wat er verder nog van rest over aan Lelystad en aan de Batavia werf. Daar weten ze er wel raad mee. Naast de Batavia in het water gooien waar ze gezamenlijk ten onder kunnen (wegrotten) gaan. Goedkoopste oplossing.
 • Bert Schillie

  5 maanden geleden
  We gaan hier toch geen woorden meer aan vuil maken over dit onderwerp. in de ijssel dat brandhout de teer resten zijn er inmiddels wel uit.
 • Henk Koops

  5 maanden geleden
  @Karel Oudenhof, U beseft duidelijk nog niet wat er in het verleden voor onherstelbare fouten zijn gemaakt, u zou net als uw voorgangers zo oude stadspoorten laten slopen, want ze kosten teveel, net al de burgel die in mijn herinnering fantastisch mooi was, met historische boog,- en ophaalbruggen om maar te zwijgen van de gezellige sfeer door woon,- en andere boten! Nee die moesten weg, want dat paste beter bij het moderne verkeer! Wat een trieste redenering, en onherstelbare fouten!!
 • Karel Oudenhof

  5 maanden geleden
  @Henk Koops Stop die miljoenen maar in een stuk of 5 varende replica's. In de zomer, als er toeristen naar de replica van de Kamper Kogge komen kijken, is het ding uit varen naar elders/buitenland... Is er niks te zien en kan men niet rondvaren. De replica heeft zoveel meer waarde dan de geconserveerde stapel planken. Want laten we eerlijk zijn, er is niet zoveel aan de onderzijde van een Kogge, het ding is bruin, saai en in een paar minuten ben je er klaar mee.