Handrem vergeten; auto belandt in IJssel bij Kampen

videoDe hulpdiensten van Kampen zijn maandagochtend met spoed uitgerukt omdat er een auto, ter hoogte van het Heutszplein, te water is geraakt.

Brandweer, ambulance en een traumahelikopter zijn ter plaatse geweest. Meerdere duikteams en twee boten werden ingezet in het water. Een deel van de kade is afgezet. Het voertuig is gevonden.

Verschillende getuigen dachten aanvankelijk iemand in de zwarte wagen gezien te hebben, maar dit bleek niet het geval. 

Geen persoon in auto

Inmiddels is de auto uit het water getakeld. Politie Kampen laat weten dat er niemand in de auto aanwezig was. De deuren en ramen waren gesloten. Het onderzoek is afgerond.

Geen persoon te water 

,,Toen wij hier aankwamen, kregen we het bericht dat mensen hun auto kwijt waren. Later bleek dat het om deze auto ging. Ze waren ervan overtuigd dat ze de wagen op de handrem hadden gezet, maar dat is niet zo. Dat kunnen we nu wel zien”, zegt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland. ,,We hebben in het water nog gezocht, want de auto kon natuurlijk ook gestolen zijn, maar er is niemand aangetroffen. Bij de stoel van de passagier hing een jas, daardoor leek het voor veel mensen dat er een persoon achter het stuur zat.”

Het voorval trok veel bekijks. Tot opluchting van velen gebeurde er na de verdrinking van een 19-jarige asielzoeker uit Dronten vorige maand niet opnieuw iets soortgelijks in de IJssel bij Kampen.

Volledig scherm
Maandagochtend is er een voertuig te water geraakt in Kampen. Hulpdiensten zijn ter plaatse. © Stefan Verkerk
Volledig scherm
Volgens de politie zat niemand in de auto © Freddy Schinkel