Hanzebankjesroute vertelt negen vrijheidsverhalen in Kamper binnenstad

In het jaar dat Kampen stilstaat bij de bevrijding van de stad 75 jaar geleden, zijn het niet alleen de verhalen van toen die verteld worden. In het project ‘Songs of Freedom’ zingen negen migranten een lied dat symbool staat voor hun vlucht uit hun thuisland. Deze vrijheidsliederen zijn vanaf 5 mei (onder voorbehoud vanwege de coronamaatregelen) te beluisteren bij negen Hanzebankjes in de Kamper binnenstad. 

Peter Schräder en Gyöngyi Kovács (links) ontwikkelden een route met negen ‘songs of freedom', door de Kamper binnenstad. Voor het project interviewden en namen ze muziek op met acht mensen met een migratieachtergrond. De foto is gemaakt voordat de maatregelen rondom het coronavirus van kracht waren.
Volledig scherm
Peter Schräder en Gyöngyi Kovács (links) ontwikkelden een route met negen ‘songs of freedom', door de Kamper binnenstad. Voor het project interviewden en namen ze muziek op met acht mensen met een migratieachtergrond. De foto is gemaakt voordat de maatregelen rondom het coronavirus van kracht waren. © Foto Freddy Schinkel