Volledig scherm
© Thinkstock

Harde kritiek op 'drankmotie' PvdA Kampen

Betuttelend. Het woord viel woensdagavond meerdere keren. De gemeenteraad van Kampen fileerde het voorstel van de PvdA om gemeentelijke borrels alcoholvrij te maken.

De socialisten vinden dat raadsleden een voorbeeldfunctie hebben. Na een vergadering over alcoholmatiging onder jongeren is het ongepast om een wijntje te drinken, vindt Manfred Haveman. ,,De setting is van belang", aldus Martine Wiltjer (ChristenUnie). ,,Een sportkantine met veel jeugd is anders dan een borrel in het gemeentehuis zonder jeugd."

Quote

De PvdA snapt er niet veel van

Lammert Bastiaan

,,De PvdA snapt er niet veel van", constateerde Lammert Bastiaan (Kampen Sociaal). ,,Er is een verschil tussen gebruik en misbruik van alcohol." Suat Azer (GBK): ,,Ik heb nog nooit een raadslid dronken naar huis zien gaan." Beent Keulen vroeg zich af(VVD): ,,Zal er ook maar een jongere een biertje minder door drinken?"

De oproep van de PvdA werd afgewezen. Al plaatste burgemeester Bort Koelewijn een nuance: ,,In dit huis is al gematigd, want al enige jaren schenken we geen alcohol na commissievergaderingen."

  1. 'D-day' voor voedselpark De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'
    PREMIUM
    Video

    'D-day' voor voedsel­park De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'

    Er werd gehoopt op een volmondig 'ja' van de burgemeester en wethouders van Kampen die naar de wijk Brunnepe waren gekomen om de plannen aan te horen voor de komst van een voedselpark op een braakliggend stuk grond. De projectleider sprak vooraf zelfs over alles of niets. De toezegging kwam er niet, maar de initiatiefnemers twijfelen niet over de uiteindelijke komst van het park.