Volledig scherm
© Thinkstock

Harde kritiek op 'drankmotie' PvdA Kampen

Betuttelend. Het woord viel woensdagavond meerdere keren. De gemeenteraad van Kampen fileerde het voorstel van de PvdA om gemeentelijke borrels alcoholvrij te maken.

De socialisten vinden dat raadsleden een voorbeeldfunctie hebben. Na een vergadering over alcoholmatiging onder jongeren is het ongepast om een wijntje te drinken, vindt Manfred Haveman. ,,De setting is van belang", aldus Martine Wiltjer (ChristenUnie). ,,Een sportkantine met veel jeugd is anders dan een borrel in het gemeentehuis zonder jeugd."

Quote

De PvdA snapt er niet veel van

Lammert Bastiaan

,,De PvdA snapt er niet veel van", constateerde Lammert Bastiaan (Kampen Sociaal). ,,Er is een verschil tussen gebruik en misbruik van alcohol." Suat Azer (GBK): ,,Ik heb nog nooit een raadslid dronken naar huis zien gaan." Beent Keulen vroeg zich af(VVD): ,,Zal er ook maar een jongere een biertje minder door drinken?"

De oproep van de PvdA werd afgewezen. Al plaatste burgemeester Bort Koelewijn een nuance: ,,In dit huis is al gematigd, want al enige jaren schenken we geen alcohol na commissievergaderingen."