Volledig scherm
© Thinkstock

Harde kritiek op 'drankmotie' PvdA Kampen

Betuttelend. Het woord viel woensdagavond meerdere keren. De gemeenteraad van Kampen fileerde het voorstel van de PvdA om gemeentelijke borrels alcoholvrij te maken.

De socialisten vinden dat raadsleden een voorbeeldfunctie hebben. Na een vergadering over alcoholmatiging onder jongeren is het ongepast om een wijntje te drinken, vindt Manfred Haveman. ,,De setting is van belang", aldus Martine Wiltjer (ChristenUnie). ,,Een sportkantine met veel jeugd is anders dan een borrel in het gemeentehuis zonder jeugd."

Quote

De PvdA snapt er niet veel van

Lammert Bastiaan, Raadslid Kampen Sociaal

,,De PvdA snapt er niet veel van", constateerde Lammert Bastiaan (Kampen Sociaal). ,,Er is een verschil tussen gebruik en misbruik van alcohol." Suat Azer (GBK): ,,Ik heb nog nooit een raadslid dronken naar huis zien gaan." Beent Keulen vroeg zich af(VVD): ,,Zal er ook maar een jongere een biertje minder door drinken?"

De oproep van de PvdA werd afgewezen. Al plaatste burgemeester Bort Koelewijn een nuance: ,,In dit huis is al gematigd, want al enige jaren schenken we geen alcohol na commissievergaderingen."

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.