Heipaal valt op cabine: medewerker bedrijf uit Kampen overlijdt

update & videoEen medewerker van het Kamper bedrijf Hylkema Funderingstechniek is vanochtend om het leven gekomen  bij een bedrijfsongeval.  Inmiddels is het lichaam geborgen en is het onderzoek naar de mogelijke toedracht afgerond. Het gebied is weer vrijgegeven

De man overleed toen een vallende heipaal zijn cabine trof. Dat gebeurde aan de Merwedeweg in Breukelen.

Tijdens het heien viel een paal uit een heimachine op de graafmachine waarin de man aan het werk was. Het slachtoffer kwam daarbij bekneld te zitten. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het ongeval, maar wil verder nog niets kwijt. De woonplaats van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. 

De heipaal werd vóór aankomst van de hulpdiensten met een vrachtwagen van de cabine afgehaald, maar het slachtoffer bleek al aan zijn verwondingen te zijn bezweken. 

De cabine is met doeken afgeschermd. De politie verricht momenteel onderzoek naar de toedracht en zet een drone in om luchtopnames te maken. Daarna wordt bepaald hoe en waar het slachtoffer uit de cabine wordt gehaald. 

De familie van de man wordt ingelicht. Zijn zwaar aangeslagen collega's worden momenteel opgevangen bij het nabijgelegen bedrijf Salmen Kipp. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. 

Volledig scherm
De schade ter plaatse is groot © Koen Laureij
  1. Verkeerspsycholoog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeers­psy­cho­loog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeerspsychologen moeten gaan kijken naar de inrichting van de N50 tussen Ramspol en knooppunt Hattemerbroek en naar het gedrag van automobilisten op dat wegvak. Dat moet ideeën opleveren om de weg op korte termijn met eenvoudige ingrepen toch veiliger te maken. Dat is de inzet van de gemeente Noordoostpolder, nadat een poging om grotere of beter geplaatste matrixborden bij Kampen te krijgen is mislukt.