Heipaal valt op cabine: medewerker bedrijf uit Kampen overlijdt

update & videoEen medewerker van het Kamper bedrijf Hylkema Funderingstechniek is vanochtend om het leven gekomen  bij een bedrijfsongeval.  Inmiddels is het lichaam geborgen en is het onderzoek naar de mogelijke toedracht afgerond. Het gebied is weer vrijgegeven

De man overleed toen een vallende heipaal zijn cabine trof. Dat gebeurde aan de Merwedeweg in Breukelen.

Tijdens het heien viel een paal uit een heimachine op de graafmachine waarin de man aan het werk was. Het slachtoffer kwam daarbij bekneld te zitten. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het ongeval, maar wil verder nog niets kwijt. De woonplaats van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. 

De heipaal werd vóór aankomst van de hulpdiensten met een vrachtwagen van de cabine afgehaald, maar het slachtoffer bleek al aan zijn verwondingen te zijn bezweken. 

De cabine is met doeken afgeschermd. De politie verricht momenteel onderzoek naar de toedracht en zet een drone in om luchtopnames te maken. Daarna wordt bepaald hoe en waar het slachtoffer uit de cabine wordt gehaald. 

De familie van de man wordt ingelicht. Zijn zwaar aangeslagen collega's worden momenteel opgevangen bij het nabijgelegen bedrijf Salmen Kipp. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. 

Volledig scherm
De schade ter plaatse is groot © Koen Laureij
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.