Heipaal valt op cabine: medewerker bedrijf uit Kampen overlijdt

update & videoEen medewerker van het Kamper bedrijf Hylkema Funderingstechniek is vanochtend om het leven gekomen  bij een bedrijfsongeval.  Inmiddels is het lichaam geborgen en is het onderzoek naar de mogelijke toedracht afgerond. Het gebied is weer vrijgegeven

De man overleed toen een vallende heipaal zijn cabine trof. Dat gebeurde aan de Merwedeweg in Breukelen.

Tijdens het heien viel een paal uit een heimachine op de graafmachine waarin de man aan het werk was. Het slachtoffer kwam daarbij bekneld te zitten. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het ongeval, maar wil verder nog niets kwijt. De woonplaats van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. 

De heipaal werd vóór aankomst van de hulpdiensten met een vrachtwagen van de cabine afgehaald, maar het slachtoffer bleek al aan zijn verwondingen te zijn bezweken. 

De cabine is met doeken afgeschermd. De politie verricht momenteel onderzoek naar de toedracht en zet een drone in om luchtopnames te maken. Daarna wordt bepaald hoe en waar het slachtoffer uit de cabine wordt gehaald. 

De familie van de man wordt ingelicht. Zijn zwaar aangeslagen collega's worden momenteel opgevangen bij het nabijgelegen bedrijf Salmen Kipp. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. 

De schade ter plaatse is groot
Volledig scherm
De schade ter plaatse is groot © Koen Laureij
 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.