Het Gotisch Huis in Kampen: pand met potentie zonder urgentie

videoKwetsbaar, dat is het Gotisch Huis in Kampen zeker. Een constructie van balken, stalen buizen en stempels houdt het voormalige koopmanshuis letterlijk overeind. Maar om nu te zeggen dat het monumentale pand op instorten staat, nee, zo ver zou Robin Koot van de Monumenten Bezit niet willen gaan. ,,We houden het goed in de gaten. De afgelopen jaren is het echt niet verder achteruitgegaan.’’

Kampen Sociaal heeft begin deze week vragen gesteld aan het Kamper college over achteruitgang van het Gotisch Huis. De stad moet in actie komen, vindt de partij. ,,Het Gotisch Huis is een van de bijzondere monumenten van de stad. Als we het belangrijk vinden om te behouden dan moet je dat serieus nemen en er ook voor zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient’’, stelt fractievoorzitter Richard Boddeus in een brief aan het college.

Het Gotisch Huis aan de Oudestraat in Kampen.
Volledig scherm
Het Gotisch Huis aan de Oudestraat in Kampen. © Foto Freddy Schinkel
 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.