Het Gotisch Huis in Kampen: pand met potentie zonder urgentie

videoKwetsbaar, dat is het Gotisch Huis in Kampen zeker. Een constructie van balken, stalen buizen en stempels houdt het voormalige koopmanshuis letterlijk overeind. Maar om nu te zeggen dat het monumentale pand op instorten staat, nee, zo ver zou Robin Koot van de Monumenten Bezit niet willen gaan. ,,We houden het goed in de gaten. De afgelopen jaren is het echt niet verder achteruitgegaan.’’

Kampen Sociaal heeft begin deze week vragen gesteld aan het Kamper college over achteruitgang van het Gotisch Huis. De stad moet in actie komen, vindt de partij. ,,Het Gotisch Huis is een van de bijzondere monumenten van de stad. Als we het belangrijk vinden om te behouden dan moet je dat serieus nemen en er ook voor zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient’’, stelt fractievoorzitter Richard Boddeus in een brief aan het college.

Volledig scherm
Het Gotisch Huis aan de Oudestraat in Kampen. © Foto Freddy Schinkel
  1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
    PREMIUM

    GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

    De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.