Het Gotisch Huis in Kampen: pand met potentie zonder urgentie

videoKwetsbaar, dat is het Gotisch Huis in Kampen zeker. Een constructie van balken, stalen buizen en stempels houdt het voormalige koopmanshuis letterlijk overeind. Maar om nu te zeggen dat het monumentale pand op instorten staat, nee, zo ver zou Robin Koot van de Monumenten Bezit niet willen gaan. ,,We houden het goed in de gaten. De afgelopen jaren is het echt niet verder achteruitgegaan.’’

Kampen Sociaal heeft begin deze week vragen gesteld aan het Kamper college over achteruitgang van het Gotisch Huis. De stad moet in actie komen, vindt de partij. ,,Het Gotisch Huis is een van de bijzondere monumenten van de stad. Als we het belangrijk vinden om te behouden dan moet je dat serieus nemen en er ook voor zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient’’, stelt fractievoorzitter Richard Boddeus in een brief aan het college.

Volledig scherm
Het Gotisch Huis aan de Oudestraat in Kampen. © Foto Freddy Schinkel
  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”