De kat van Hettie Schuring uit IJsselmuiden is afgelopen zondag beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Sindsdien is Derk niet meer de oude.
Volledig scherm
PREMIUM
De kat van Hettie Schuring uit IJsselmuiden is afgelopen zondag beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Sindsdien is Derk niet meer de oude. © Freddy Schinkel

Hettie uit IJsselmuiden woest omdat kat Derk is beschoten: ‘Er zitten drie kogels in’

Een nachtmerrie voor Hettie Schuring uit IJsselmuiden. De familiekat Derk is beschoten tijdens zijn ommetje door de buurt. Drie kogels zitten er in het lichaam van het oude beestje (13). De vraag is of hij dit zal overleven. Schuring heeft aangifte gedaan en flyers verspreid om andere katteneigenaren te waarschuwen. ,,Iedereen vindt het vreselijk.”

14 reacties

 • aalt dokter

  1 jaar geleden
  Jonathan Vos, ben je lekker in de tuin bezig om plantjes te zetten zit je met je vingers in de kattestront, heerlijk jongen. Het is juist de pest dat ze dat " verstoppen " zodat jij met je handen eraan zit.
 • Anna Margriet Peterson

  1 jaar geleden
  Wij wonen aan de Patrijs en onze kat is ook beschoten. Een foto liet een zelfde soort kogeltje zien. Zijn hele oog is kapot. Ik ben ook woest!
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Jonathan Vos, als een kat geen huisdier is zoals jij zegt, houdt dan ook geen katten als huisdier. Wil je dat wel, zorg dan dat de kat geen overlast voor je buurt is. Of vind je het normaal dat een wild vreemde kat je huis in komt als raam of deur openstaan. Als een kat in jouw tuin je perk omwoelt om zijn behoefte te begraven. Laat hem uit met een riempje aan.
 • Jan Veenstra

  1 jaar geleden
  Beste M.J. Uiterwijk. Yvonne Veld claimt alleenrecht op aarde. Ik denk dat ze beter op de maan kan gaan wonen. Daar heeft ze van niemand last. Ik help haar graag de koffers inpakken. Haar uitzwaaien kunnen we samen doen.
 • Jan Veenstra

  1 jaar geleden
  Mensen die op dieren en mensen schieten zijn wat mij betreft ziek tussen de oren.
 1. Zwolse kameraden verliezen met Go-Ahead Kampen de periodetitel: ‘De teleurstelling is gewoon heel groot, helemaal de manier waarop’
  PREMIUM
  eerste klasse

  Zwolse kameraden verliezen met Go-Ahead Kampen de periodeti­tel: ‘De teleurstel­ling is gewoon heel groot, helemaal de manier waarop’

  Rutger Koopman (23) en Jarni Koorman (24) begonnen samen als kleine jochies bij de mini’s van Zwolsche Boys. Al snel viel het tweetal op, ze werden gescout door profclubs van het hoogste niveau. De één vertrok naar PEC Zwolle, de ander naar FC Twente. Vijftien jaar later kwam hun jongensdroom uit: ze spelen samen op het middenveld bij Go-Ahead Kampen. Maar een beloning voor het seizoen bleef uit.
  Kampen
 2. Thomas van den Belt over droomseizoen met PEC Zwolle: ‘Ik stond toen onder hoogspanning’
  PREMIUM

  Thomas van den Belt over droomsei­zoen met PEC Zwolle: ‘Ik stond toen onder hoogspan­ning’

  Wie dit seizoen aan PEC Zwolle denkt, denkt automatisch ook aan Thomas van den Belt (21). De middenvelder groeide uit tot sterspeler in het promotieteam en verdiende zijn droomtransfer naar Feyenoord. Woensdagavond werd hij verkozen tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. Hij blikt terug op zes belangrijke doelpunten. ,,Veel mensen weten niet dat ik die wedstrijd bijna had gemist.”
  Kampen