De kat van Hettie Schuring uit IJsselmuiden is afgelopen zondag beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Sindsdien is Derk niet meer de oude.
Volledig scherm
PREMIUM
De kat van Hettie Schuring uit IJsselmuiden is afgelopen zondag beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Sindsdien is Derk niet meer de oude. © Freddy Schinkel

Hettie uit IJsselmuiden woest omdat kat Derk is beschoten: ‘Er zitten drie kogels in’

Een nachtmerrie voor Hettie Schuring uit IJsselmuiden. De familiekat Derk is beschoten tijdens zijn ommetje door de buurt. Drie kogels zitten er in het lichaam van het oude beestje (13). De vraag is of hij dit zal overleven. Schuring heeft aangifte gedaan en flyers verspreid om andere katteneigenaren te waarschuwen. ,,Iedereen vindt het vreselijk.”

14 reacties

 • aalt dokter

  4 maanden geleden
  Jonathan Vos, ben je lekker in de tuin bezig om plantjes te zetten zit je met je vingers in de kattestront, heerlijk jongen. Het is juist de pest dat ze dat " verstoppen " zodat jij met je handen eraan zit.
 • Anna Margriet Peterson

  4 maanden geleden
  Wij wonen aan de Patrijs en onze kat is ook beschoten. Een foto liet een zelfde soort kogeltje zien. Zijn hele oog is kapot. Ik ben ook woest!
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Jonathan Vos, als een kat geen huisdier is zoals jij zegt, houdt dan ook geen katten als huisdier. Wil je dat wel, zorg dan dat de kat geen overlast voor je buurt is. Of vind je het normaal dat een wild vreemde kat je huis in komt als raam of deur openstaan. Als een kat in jouw tuin je perk omwoelt om zijn behoefte te begraven. Laat hem uit met een riempje aan.
 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Beste M.J. Uiterwijk. Yvonne Veld claimt alleenrecht op aarde. Ik denk dat ze beter op de maan kan gaan wonen. Daar heeft ze van niemand last. Ik help haar graag de koffers inpakken. Haar uitzwaaien kunnen we samen doen.
 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Mensen die op dieren en mensen schieten zijn wat mij betreft ziek tussen de oren.