Impressie van hoe het eruit kan komen te zien als de IJsselkogge straks een plek krijgt in een paviljoen op het Van Heutszplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het eruit kan komen te zien als de IJsselkogge straks een plek krijgt in een paviljoen op het Van Heutszplein. © Foto en fotomontage Freddy Schinkel

Hier in Kampen moet de IJsselkogge komen (en daar is vast niet iedereen blij mee)

Het duurde even, maar het hoge woord is er eindelijk uit: als het aan het stadsbestuur ligt krijgt de IJsselkogge een plek op het Van Heutszplein. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt. De verwachting is dat het scheepswrak op het Van Heutszplein zorgt voor een flinke boost voor het toerisme. De kosten van de plannen worden geschat op zo’n 2,5 miljoen euro.

45 reacties

 • Rick Bruins

  16 uur geleden
  Als je 'm precies voor je deur krijgt dan snap ik best dat je niet blij bent. Maar los daarvan is die plek helemaal niet zo verkeerd vind ik. In het centrum waar hij veel bekijks zal trekken. Asl next step dan wel de benedenstroomse IJsselkade autovrij maken. Kampen heeft veel potientie om nog veel mooier te worden dan het nu is!
 • alex BROUWER

  2 dagen geleden
  Ik heb genoeg “desolate 3rde wereldslands omgeving zoals in de VS” (zie Daniel De Boer boven) gebouwd in de USA voor 50 yaar, maar ik ben in Kampen aan de Kerkstraat geboren. Dit afschuwelyk Van Heutszplein ontwerp kan wel eens de grootste Kamper UI worden van de 21ste Eeuw! Alex Brouwer, AIAemeritus
 • H Ramon

  2 dagen geleden
  daar gaan weer 20 parkeerplekken
 • Bram de Haan

  2 dagen geleden
  Welke zwakzinnige verzint zoiets ???
 • g oostendorp

  2 dagen geleden
  totaal misplaatse plek, op het van HEUTZPLEIN.......mijn optie...plaats hem op een PONTON aan de IJSSELKADE, waar hij thuishoort nl. in de IJSSEL....en dan t.o. waar het nu gepland staat en tevens waar het toendertijd uit het water gehaald is....BACK HOME !!