Impressie van hoe het eruit kan komen te zien als de IJsselkogge straks een plek krijgt in een paviljoen op het Van Heutszplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het eruit kan komen te zien als de IJsselkogge straks een plek krijgt in een paviljoen op het Van Heutszplein. © Foto en fotomontage Freddy Schinkel

Hier in Kampen moet de IJsselkogge komen (en daar is vast niet iedereen blij mee)

Het duurde even, maar het hoge woord is er eindelijk uit: als het aan het stadsbestuur ligt krijgt de IJsselkogge een plek op het Van Heutszplein. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt. De verwachting is dat het scheepswrak op het Van Heutszplein zorgt voor een flinke boost voor het toerisme. De kosten van de plannen worden geschat op zo’n 2,5 miljoen euro.

46 reacties

 • Alfred Diender

  1 week geleden
  Afgezien van het zoeken naar een plek is het maar de vraag wie hierop zit te wachten. Verwachten wij als Kampenaren echt dat hier per jaar duizenden toeristen op af komen.? Ik kan het mij niet voorstellen. Ben bang dat dit financieel volledig uit de hand zal lopen en er weer dure interimmers ingevlogen moeten worden om uit te zoeken hoe dit mis kon gaan. Het zou echt het beste zijn als dit onderdeel wordt van de Koggewerf.
 • Rick Bruins

  2 weken geleden
  Als je 'm precies voor je deur krijgt dan snap ik best dat je niet blij bent. Maar los daarvan is die plek helemaal niet zo verkeerd vind ik. In het centrum waar hij veel bekijks zal trekken. Asl next step dan wel de benedenstroomse IJsselkade autovrij maken. Kampen heeft veel potientie om nog veel mooier te worden dan het nu is!
 • alex BROUWER

  2 weken geleden
  Ik heb genoeg “desolate 3rde wereldslands omgeving zoals in de VS” (zie Daniel De Boer boven) gebouwd in de USA voor 50 yaar, maar ik ben in Kampen aan de Kerkstraat geboren. Dit afschuwelyk Van Heutszplein ontwerp kan wel eens de grootste Kamper UI worden van de 21ste Eeuw! Alex Brouwer, AIAemeritus
 • H Ramon

  2 weken geleden
  daar gaan weer 20 parkeerplekken
 • Bram de Haan

  2 weken geleden
  Welke zwakzinnige verzint zoiets ???
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.