Volledig scherm
De winkel van Hier Mode in IJsselmuiden. © Google

Hier Mode failliet

IJSSELMUIDEN - Kledingketen Hier Mode is door de rechtbank failliet verklaard. Vorige week kondigde het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in IJsselmuiden zetelt, al aan de winkels te gaan sluiten, maar volgens een woordvoerder zou er geen sprake zijn van een faillissement. Nu blijkt dat Hier Mode toch het faillissement heeft aangevraagd.

Volgens curator Reinier Quint van Nysingh advocaten in Zwolle hangt het faillissement samen met de Gelderse winkels van Willemsen Mode, dat onder de holding valt. Quint gaat zich nu oriënteren over de mogelijkheden die er nog resten voor Hier Mode. ,,De keten is in een duikvlucht terecht gekomen en heeft met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald. Ik ga nu onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor kandidaten om vestigingen over te nemen. Dat is de afgelopen periode niet gelukt dus ben ik enigszins sceptisch. Maar mogelijk leidt het faillissement wèl tot interesse van kandidaten.’’

De winkels van Hier Mode blijven voorlopig gewoon open. De keten telt achttien winkels in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Daarnaast vallen ook de Willemsen mode winkels, met negen vestigingen in het zuiden van Gelderland, onder de holding. Er staan circa tweehonderd werknemers op de loonlijst.

Het bedrijf is zelf niet bereikbaar voor een reactie.