Tot aan de bocht van de Melmerweg (rechts in beeld) ligt glasvezel. Om de woning van Van Buren aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk, moet een kabel door de dijk aangelegd worden. Omdat het om een primaire waterkering gaat, stelt het waterschap strengere eisen, en moet er diepliggend geboord worden. Te duur, zegt glasvezelaanbieder Glasvezel Buitenaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot aan de bocht van de Melmerweg (rechts in beeld) ligt glasvezel. Om de woning van Van Buren aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk, moet een kabel door de dijk aangelegd worden. Omdat het om een primaire waterkering gaat, stelt het waterschap strengere eisen, en moet er diepliggend geboord worden. Te duur, zegt glasvezelaanbieder Glasvezel Buitenaf. © Foto Freddy Schinkel

Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt

Een kabeltje met een doorsnede van 7 millimeter stond vanochtend centraal in de rechtbank in Zwolle. Of eigenlijk, het ontbreken ervan. Een bewoner van een boerderij in het buitengebied van Kampen wil aangesloten worden op het glasvezelnetwerk dat tot vlak bij zijn woning in de grond ligt. Maar voor de laatste meters naar zijn huis moet er door een dijk geboord worden. Te duur, zegt aanbieder Glasvezel Buitenaf. 

7 reacties

 • J Meinen

  4 dagen geleden
  Wat een gedoe. Die kabel kan met alle gemak via de toegangsweg naar de boerderij over de dijk worden gelegd. Dit kan in buis, een soort van laag hekwerk zoals je ook wel eens in parken ziet, langs de weg. Hoeft er niet eens gegraven te worden. Krijg toch het idee dat er niet naar alle realistische mogelijkheden is gekeken.
 • Jan Visser

  4 dagen geleden
  Mooi hè die vrije markt!!
 • J. van t Oever

  4 dagen geleden
  Aanleggen tot aan de dijk, dan bovengronds zoals je ook met schrikdraad doet. Over de dijk, langs de toegangsweg bijvoorbeeld. Dan (eventueel) weer ondergronds naar het huis.
 • Pim Willemsen

  4 dagen geleden
  @Marko, In het buitengebied bij Ruurlo hebben ook wat bewoners draadloos internet via sateliet gekregen, ging toen via KPN. Anderzijds heb ik ook gehoord van glasvezel, die in aanvoerbuis van aardgas of water werd geplaatst. Het kan anders. Glasvezel is niet zaligmakend, ook al heb je glasvezel, de snelheid blijft afhankelijk van de langzaamste partij die bv adsl gebruikt.
 • Marko Faas

  4 dagen geleden
  Het gaat niet om de kabel, maar om de snelle internetverbinding. Zijn er echt geen draadloze mogelijkheden?
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei