Het brandende chalet op vakantiepark in Ermelo waar het stoffelijk overschot van Ton Kuijf werd gevonden. Inzet: Janet S. in de rechtbank in Zutphen, in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Het brandende chalet op vakantiepark in Ermelo waar het stoffelijk overschot van Ton Kuijf werd gevonden. Inzet: Janet S. in de rechtbank in Zutphen, in 2016. © ANP

Hoge Raad laat straf Janet S. voor gruwelijke chaletmoord in Ermelo staan

De straf van 14 jaar en tbs voor Janet S. (35) uit Kampen wegens doodslag op Ton Kuijf in Ermelo blijft zo goed als overeind. Dat heeft de Hoge Raad vanmiddag gemeld. S. bracht de Amersfoortse zakenman in 2014 op gruwelijke wijze om het leven in Ermelo: ze doodde de man met een bijl en tientallen messteken. Vervolgens ging de fik in het chalet waarin Kuijf (toen 58) lag. 

 1. Verdeeldheid over avondklok: ‘Het heeft geen effect als mensen toch op andere tijdstippen naar buiten gaan’
  PREMIUM

  Verdeeld­heid over avondklok: ‘Het heeft geen effect als mensen toch op andere tijdstip­pen naar buiten gaan’

  Na veel discussie lijkt er dan toch een avondklok te gaan komen als volgend wapen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. In Oost-Nederland heerst verdeeldheid over de invoering van zo’n avondklok, blijkt uit een peiling van de Stentor onder bijna 11.000 mensen uit deze regio. Het merendeel is voorstander en zegt zich eraan te zullen houden, maar met name jonge mensen hebben er moeite mee.
 1. Staking bij Scania Zwolle: medewerkers door 'staakstraat'
  Play

  Staking bij Scania Zwolle: medewer­kers door 'staak­straat'

 2. Overleden persoon gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden persoon gevonden in weiland bij Giethoorn