Volledig scherm
© AD

Hoornbeeck College alweer beste ROC van Nederland

Het Hoornbeeck College is voor de negende keer op rij door de MBO Keuzegids uitgeroepen tot beste ROC van Nederland. De christelijk reformatorische scholengemeenschap, met onder meer vestigingen in Apeldoorn en Kampen, scoorde veruit het hoogst.

Vandaag werd de MBO Keuzegids uitgebracht. Alle ROC’s in Nederland zijn door de gids beoordeeld op basis van onafhankelijk onderzoek. Het Hoornbeeck College kwam hierbij als beste uit de bus.

Het is de negende keer dat de eerste plaats door het Hoornbeeck College wordt behaald. De school scoort uitmuntend op het gebied van studenttevredenheid, heeft een minimale vroegtijdige uitstroom en de Onderwijsinspectie is ook erg tevreden.

Drs. W. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur, is toch weer verrast: ,,Het blijft fantastisch nieuws. Elke keer weer zijn we benieuwd. Het is tenslotte niet zomaar een positie.'' 

De voorzitter dankt zijn studenten, docenten en ondersteunend personeel. ,,Zonder hen was dit absoluut niet gelukt. We zijn een christelijk reformatorisch ROC en geloven dat we prestaties niet aan onszelf te danken hebben, maar aan God. Het is onze overtuiging dat we het afgelopen jaar de kracht hebben gekregen en dat onze inspanningen zijn gezegend.”

Voor het Hoornbeeck College is deze waardering een stimulans om te blijven ontwikkelen. De Potter: ,,We vernieuwen ook het komende jaar weer ons opleidingsaanbod. Zo beginnen we op verschillende locaties met de opleidingen Doktersassistent, Logistiek Medewerker, Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en Beveiliger.''

Landelijk studeren er ongeveer 6.500 studenten bij het Hoornbeeck College.