Museum Huys der Kunsten in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Museum Huys der Kunsten in Kampen. © Huys Der Kunsten

Huys der Kunsten in Kampen na coronacrisis alleen nog op afspraak open

Museum Huys der Kunsten in Kampen gaat, zodra de musea in Nederland weer open mogen, voorlopig alleen op afspraak open. Op dit moment zijn er te weinig vrijwilligers om het museum aan de Voorstraat twee dagen per week open te houden. 

,,We zitten op dit moment krap in het aantal vrijwilligers, het is lastig om mensen te vinden’’,  legt directeur Elise van Heck uit. ,,We moeten als organisatie onszelf eerst beter organiseren, eerst wat sterker worden en een clubje met meer vrijwilligers krijgen. Tot die tijd gaan we alleen op afspraak open voor rondleidingen voor kleine groepen.’’

  1. Opnieuw gesprek over hoofdpijndossier Tussenland IJsselmuiden
    PREMIUM

    Opnieuw gesprek over hoofdpijn­dos­sier Tussenland IJsselmui­den

    In een uiterste poging om het hoofpijndossier Tussenland eindelijk een keer te kunnen sluiten heeft wethouder Albert Holtland (ruimtelijke ordening) van de raad de opdracht gekregen nog eens op gesprek te gaan bij tuinder René Otten en veeboer Dirk-Jan van Pijkeren. Beide willen respectievelijk 11 en 12 woningen bouwen op hun bedrijfsterrein aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Kampen wilde daar aan meewerken, maar zag al twee plannen sneuvelen bij de Raad van State.