De banen liggen voor het oprapen, maar niet voor iedereen. Theo uit Kampen heeft moeite om aan de slag te komen en hij is niet de enige.
Volledig scherm
PREMIUM
De banen liggen voor het oprapen, maar niet voor iedereen. Theo uit Kampen heeft moeite om aan de slag te komen en hij is niet de enige. © ANP / Freddy Schinkel (fotobewerking: de Stentor)

Iedereen die wil werken, heeft de banen voor het uitkiezen, toch? Theo (58) uit Kampen weet wel beter

Bedrijven staan te springen om medewerkers. Iedereen die wil werken, vindt een baan - toch? Mis! Netwerkclubs voor werklozen, ontstaan tijdens de economische crisis, hebben het hartstikke druk. Zo ook de 58-jarige Theo Nieuwenhuizen uit Kampen. ,,Veel bedrijven zitten niet te wachten op ouderen, personeelstekort of niet.”

12 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Toen ik werd afgekeurd voor verpleegkundige was ik 53 jaar,en verrassend genoeg kon ik na een maand aan de slag als receptionist,was even zoeken maar het lukte en beviel me heel erg goed,dat heb ik nog jaren gedaan,soms moet je out of the box denken,
 • Melroy van den Berg

  3 maanden geleden
  Nah. Niet helemaal mee eens. Het ligt eraan wat je kunt. Nederland is echt een kennis economie. Als je passie hebt in bijvoorbeeld techniek of iets anders. Kun je het best ver schoppen. Ook op latere leeftijd. Misschien omscholen dus?
 • Willem Richter

  3 maanden geleden
  Tip voor Theo: kijk ook eens naar de mogelijkheden van meerdere kleine banen naast elkaar. Zelf (63 jaar) heb ik drie kleine functies in de clientmedezeggenschap; er is daar volop werk en ik heb daar niet ervaren dat mijn leeftijd een probleem is. Wanneer ik op voltijds-banen reageer ervaar ik precies de problemen zoals Theo die omschrijft. Met een groet, Willem Richter (Apeldoorn)
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Discriminatie daar kom je het eerst meer in aanraking als je ook maar probeert te solliciteren.Eerst is het je leeftijd dan is het je uurloon want ze willen niet teveel betalen,vertel mij wat over werk zoeken ik loop al jaren bij huis vanwege discriminatie!!En soms krijg je voor een half jaartje zwaar werk wat je toch niet trekt!!
 • henk hartog

  3 maanden geleden
  Julius Bruins , jij hebt gelijk , ook goed wakker. Wijzelf kennen ook ouderen in onze omgeving, maar no job ? Gaat hier raar, heel raar