IJsselmuiden is duidelijk: supermarkten dicht op zondag

VideoHet zit erop. De vier openbare gesprekken over de zondagse openstelling van supermarkten in de gemeente Kampen. Het slot in IJsselmuiden wordt relatief goed bezocht en de mening is eenduidig: dicht houden die supers.

Het heeft wel iets weg van de wachtkamer van een dokter, zaterdagmiddag in het Kulturhus in IJsselmuiden. De ‘patiënten’ worden opgevangen aan de leestafel naast de apotheek, om vervolgens door de ‘dokters’ van de commissie Zondagverkenning te worden opgehaald voor een goed gesprek elders in het pand. 

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.