Volledig scherm
© ANP

IJsselmuidenaar wint Pleitmarathon 2013

MAASTRICHT/IJSSELMUIDEN - Rechtenstudent Tamar Bastiaan uit IJsselmuiden heeft met zijn team de Nationale Pleitmarathon 2013 gewonnen in de categorie rechterteams.

De IJsselmuidenaar deed mee namens studievereniging Sirius uit Utrecht.

De Nationale Pleitmarathon wordt sinds 1991 georganiseerd en heeft onder de deelnemers afvaardigingen van alle pleitgenootschappen van Nederland. Het winnende team krijgt jaarlijks de eer om de organisatie van de eerstvolgende editie van de pleitmarathon op zich te nemen.

Tamar Bastiaan is tweedejaars student rechten aan de honour-opleiding van het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht. Hij werd samen met medestudenten Paul Blok en Dewi Bon verkozen om als rechtersteam Sirius 1 mee te doen aan de pleitwedstrijden in Maastricht.

Tijdens de Pleitmarathon bepleitten de teams in twee rondes twee civiele cases, waarna de twee teams met de hoogste beoordelingen elkaar troffen in de finale.

Bastiaan nam de afgelopen jaren al actief deel aan meerdere debatten en heeft naar eigen zeggen aspiraties voor politiek, recht en debatteren.