Volledig scherm
PREMIUM
Hangjongeren laten geregeld rommel achter op het schoolplein van de IJsselster in IJsselmuiden. Dit keer zat daar ook glas bij. © Eigen foto

IJsselmuider basisschool wil camera’s om plein veilig te houden: ‘Het gaat te ver’

Basisschool de IJsselster in IJsselmuiden bindt de strijd aan met hangjongeren op het schoolplein. Met het achterlaten van glasscherven op het plein zijn ze te ver gegaan. De school overweegt camera’s op te hangen ‘omdat het zo niet langer kan’.

Elke maandag ligt er rommel op het schoolplein van jongeren die er in het weekend rondhangen. Een opruimrondje maandagmorgen kwart over acht is al routine geworden, zegt directeur Kristian Harbers van de katholieke basisschool. 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.