Waar nu nog de kassen van Bas en René Otten en de veehouderij van Van Pijkeren staan zou het wijkje Tussenland moeten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar nu nog de kassen van Bas en René Otten en de veehouderij van Van Pijkeren staan zou het wijkje Tussenland moeten komen. © Foto Freddy Schinkel

IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.

„Ik ben blij dat er nu weer voortgang komt”, reageert Otten. Al blijft er iets van achterdocht, want daarvoor heeft hij al te veel meegemaakt met de gemeente. „Er wordt nu een nieuwe gebiedsvisie gemaakt, maar daarin zouden ook minder woningen kunnen staan.”

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.