Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Industrieterrein Haatland in Kampen wil camerabeveiliging

De Industriële Club Kampen wil camerabeveiliging op industrieterrein Haatland. Niet alle ondernemers willen meewerken. Dus wordt met de gemeente gewerkt aan een Bedrijfsinvesteringszone. De kans op profiteren zonder te betalen wordt daarmee een stuk kleiner.

,,Het industrieterrein heeft te maken met een relatief hoog aantal inbraken en diefstallen", weet economiewethouder Geert Meijering. ,,Met camerabeveiliging worden inbraken tegengegaan en wordt opsporing makkelijker.” 

Fonds

Door het instellen van een bedrijfsinvesteringszone ontstaat er een fonds. Ondernemers bepalen vooraf waarin wordt geïnvesteerd. De gemeente heft jaarlijks een bedrag en keert dit uit aan een ondernemersvereniging. In dit geval de Industriële Club Kampen voor camerabeveiliging.

Aan het instellen van een zone zitten haken en ogen. Minstens de helft van de ondernemers op Haatland moet zijn mening geven over het fonds. Van hen moet zeker twee derde voorstander zijn. Daarnaast moet de waarde van de bedrijfspanden van de voorstanders hoger zijn dan die van de tegenstanders. 

Draagvlak

Op basis van haar contacten heeft de Industriële Club er vertrouwen in dat er draagvlak is voor camerabeveiliging. Zekerheid is er niet. Het is dus onzeker of en wanneer er camera's komen te hangen op industrieterrein Haatland.

  1. Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij ondernemers
    PREMIUM

    Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij onderne­mers

    Een autoluwe toekomst voor de Flevoweg, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Kampen, valt slecht bij lokale ondernemers. Die vrezen dat klanten zullen wegblijven en de bevoorrading zal worden bemoeilijkt. Bovendien begrijpen ze er niets van dat de gemeente Kampen zo’n ingrijpend plan nog niet met belanghebbenden heeft besproken. „Dit is een moderne manier van burgers pesten”, vindt voorzitter Fré Helleman van de Ondernemersvereniging Kampen.