Inge overdonderd door alle reacties na vondst paspoorten in pakket Bol.com

video & audio,,Voor iemand die graag een beetje onder de radar blijft, was dit wel even een ding vandaag’’, zegt Inge Blankvoort uit Kampen. De journaliste van de Stentor beschreef vandaag in een verhaal hoe ze bij het ontvangen van een levering via Bol.com, niet alleen de bestelde tas kreeg, maar ook een stapeltje paspoorten van een onbekend gezin. Het verhaal leverde haar een stortvloed aan reacties op.

,,Appjes, Facebookberichten, tijdens het uitlaten van de hond, overal werd ik aangesproken. Zelfs bij de mondhygiënist herkende de assistente me van de foto in de krant. Uiteindelijk heb ik vanmiddag het verhaal op Qmusic, bij Domien in de uitzending verteld. Een rommelige dag, voor iemand die liever een beetje onder de radar blijft.’’

Luister hier het gesprek tussen Domien en Inge bij Qmusic terug:

Mooi verhaal

Inge bestelde een tas bij Bol.com, die ze keurig in de verpakking kreeg. Maar toen ze de tas uit de verpakking haalde, bleek er een tweede tasje in de bestelde tas te zitten. Daarin trof Inge een stapel paspoorten aan, vijf zorgpassen van een zorgverzekeraar en een kentekenbewijs van een auto. Ze besloot om de zoektocht naar de eigenaren van de paspoorten chronologisch op te schrijven. ,,Ik heb niet alleen een mapje met paspoorten gekregen, maar ook een mooi verhaal. En dat wilde ik ook zo opschrijven.’’

,,Iedereen die me er op aanspreekt zegt het een bizar verhaal te vinden. En niemand heeft iets vergelijkbaars meegemaakt, ze vinden het echt bizar. Het lijkt ook alsof mensen niet allemaal goed door hadden wat je met een paspoort kan doen, en dat ze daar nu toch wel van schrikken.” 

Eigenaresse

De vrouw van wie het paspoort was, kon Inge in eerste instantie niet via social media vinden. ,,Pas door de combinatie met een adres op het kentekenbewijs, kwam ik verder. Ook al kost het wat moeite, je bent dus wel te traceren.’’ De paspoorten zijn inmiddels terug bij rechtmatige eigenaar. Inge ontving vanavond de bevestiging dat het door haar verstuurde aangetekende pakketje veilig was aangekomen.

Volledig scherm
Inge Blankvoort trof een stapel paspoorten aan in een bestelde tas. © Foto Freddy Schinkel