Henk Meuleman, inwoner van Kampereiland, maakt zich grote zorgen over de nieuwe pachtregels.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Meuleman, inwoner van Kampereiland, maakt zich grote zorgen over de nieuwe pachtregels. © Foto Freddy Schinkel

Inwoners Kampereiland moeten ineens veel meer erfpacht betalen: ‘Dit heeft desastreuze gevolgen’

Van 1000 euro erfpacht per jaar voor een burgerwoning naar 12.000 euro. Henk Meuleman (76), inwoner van Kampereiland, heeft geen goed woord over voor de nieuwe pachtregels. Hoewel de gemeente Kampen heeft gevraagd de forse prijsstijgingen even ‘on hold’ te zetten, overheersen de zorgen.

11 reacties

 • Peter Rykmans

  2 weken geleden
  Het is de samenleving waar we voor stemmen; Bevolkingsgroei richting de 20 miljoen, rentevoet kunstmatig laaghouden zodat huiszenprijzen stijgen, marktwerking stimuleren zodat vastgoed vooral in handen bij beleggers. Ja, die bubbel moet toch een keer klappen. Voor een dubbeltje op de eerste rij zitten is helaas niet meer dus betalen of wegwezen. Misschien beter nadenken op wie stemmen volgende verkiezingen?
 • G. Schouten

  2 weken geleden
  Als ik u was Arend zou ik maar eens goed rondkijken op het platteland dichtbij grote of middelgrote steden op welke manier dit verrommeld wordt. Ook stukken rondom Kampereiland. Over uitbreidingsdrang voor woningbouw zullen we het maar niet hebben. En u betaalt ook duizenden euro's aan WOZ waarde of aan leges voor een schuurtje? Zo te lezen heeft u daar geen moeite mee. Bovendien snap ik de alinea niet. Op Eigen grond bouwen en worden geconfronteerd met 'n stijgende grondprijs.
 • Arend van Faassen

  2 weken geleden
  G. Schouten, ook iemand die op 'eigen' grond bouwt wordt elke keer geconfronteerd met stijgende grondprijzen. Wordt hij daardoor gedwongen maar niet te kopen? Nu jarenlang voor een koopje gezeten, wordt tijd dat dat gelijk getrokken wordt. En waaruit weet u zo goed wie er dan gebruik gaan maken van die erven en dat die er dan een rotzooitje van maken?
 • G. Schouten

  2 weken geleden
  Van den Brink en De Vries doe een bod op deze boerderijen als de pachtprijs redelijk is. Wat een onzin. Dit zijn verhogingen van de buitencategorie. Men wordt op deze manier gedwongen om zijn woning te verkopen en te moeten verhuizen, wat men niet wil. Het valt mij op hoe negatief en afgunstig jullie steeds over boerengezinnen denken. Deze mensen houden hun erf netjes. De volgende eigenaren zullen een boerencamping, autosloop of caravanstallingen beginnen en verrommelen dit cultuurlandschap.
 • H de Vries

  2 weken geleden
  Bedrag is erg redelijk. Meuleman gaat z'n boerderijwoning straks toch ook niet onder de marktprijs verkopen omdat het anders zo duur wordt voor de koper?