Nieuwbouw in Kampen.
Volledig scherm
Nieuwbouw in Kampen.

Inwonertal Kampen groeit als kool

De groei van het bevolkingsaantal van de gemeente Kampen lijkt niet te stoppen. Vorig jaar kreeg Kampen er zeker 703 inwoners bij. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag presenteerde.

In absolute aantallen is Kampen de topper in deze regio. Op de tweede plaats staat Zwolle, dat er in dezelfde periode 657 inwoners bij kreeg. De gemeente Kampen heeft op dit moment 53.260 inwoners. Dat zijn er 2.500 meer dan vier jaar geleden.

Oorzaken

Voor Kampen zijn volgens het CBS twee belangrijke oorzaken aan te wijzen. De eerste is meer geboorten dan sterfgevallen. Een tweede is 'binnenlandse migratie'. Binnen Nederland komen meer personen vanuit een andere gemeente naar Kampen, dan dat inwoners uit Kampen vertrekken. 

Een reden waarom juist Kampen in de smaak valt is onbekend, stelt een woordvoerder van de gemeente Kampen. Wel merkt de gemeente dat er een 'continue vraag' is naar woningen in Kampen. ,,In de afgelopen jaren zijn veel nieuwbouwlocaties ontwikkeld", aldus de woordvoerder. Deze nieuwbouwwoningen waren in rap tempo verkocht. 

Uit onderzoek door Kampen Marketing blijkt dat een op de drie nieuwkomers in zo'n wijk van buitenaf komt. De nieuwelingen komen vooral uit Zwolle en in mindere mate uit Noordoostpolder, Dronten en Zwartewaterland.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!