De gemeente Kampen geeft geen toestemming voor opvang van vluchtelingen in het pand Gasthuisstraat 10 zoals eigenaar Jaap Maks wil.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Kampen geeft geen toestemming voor opvang van vluchtelingen in het pand Gasthuisstraat 10 zoals eigenaar Jaap Maks wil. © Foto Freddy Schinkel

Jaap verbouwt pand in Kampen voor komst statushouders, gemeente weigert vergunning: ‘Pure discriminatie’

Zijn de twee appartementen die worden gebouwd in een pand aan de Gasthuisstraat in Kampen bedoeld voor statushouders, of toch voor arbeidsmigranten? Statushouders, zegt pandeigenaar Jaap Maks, die zijn eigendom hiervoor laat verbouwen. Arbeidsmigranten zegt de gemeente die de door Maks aangevraagde vergunning heeft geweigerd. ,,Discriminatie’’, meent de pandeigenaar.

16 reacties

 • Jan Veenstra

  2 weken geleden
  Jaap ziet dollar tekens en dat is begrijpelijk. Bijvoorbeeld 400 euro per maand per 10 statushouders is 4000 euro. Werken hoeft Jaap niet meer.
 • Henk Koops

  2 weken geleden
  Misschien, ,,en je zou het haast hopen,, gaat de wal, net als in 1981, toen de rente zowat 13% was, het schip wel weer keren zodat de prijzen van onroerend goed, maar ook de huren, fors zullen dalen, en weer betaalbaar worden. Zodat de financiële hebbers, weer met beide voeten op de grond worden gezet, en een ieder weer voor een fatsoenlijke prijs kan wonen!!
 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  @Andre Eggerding, mee eens zoveel commentaar over wat iemand met zijn bezit moet doen. Maar doet u dat toch ook niet een beetje?? Ik lees in uw reactie: "Laat het pand nog maar een poosje leeg staan" Is dat commentaar of een goed bedoeld advies?
 • Roy Van Sloten

  3 weken geleden
  Henk voelt zich overal bij betrokken
 • Andre Eggerding

  3 weken geleden
  Zoveel commentaar over wat iemand met zijn bezit moet doen. Laat het pand nog maar een poosje leeg staan. Wordt elk jaar meer waard nu steeds duidelijker wordt dat de Jong die 100.000 woningen per jaar bij lange niet haalt.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”