Volledig scherm
Archieffoto: Jurrian Zandbergen werd in oktober in het zonnetje gezet bij zijn 250e duel voor Go Ahead Kampen. © Eigen foto

Jurrian Zandbergen in het zonnetje voor 250 wedstrijden

KAMPEN - Precies 250 competitiewedstrijden in het roodgele tenue. Voor deze opmerkelijke prestatie heeft Go-Ahead Kampen zaterdag voorafgaand aan het thuisduel tegen DETO Twenterand aanvaller Jurrian Zandbergen in het zonnetje gezet.

Zandbergen speelde zijn 250e een week eerder tijdens een al even bijzondere lustrumwedstrijd. De uitwedstrijd tegen Hulzense Boys was de 1500e competitiewedstrijd van Go-Ahead Kampen sinds de start van de KNVB-competitie in 1948.

Jurrian Zandbergen debuteerde in 2003 voor Go-Ahead Kampen tegen DVS'33. Vorig jaar ontving hij uit handen van voorzitter Theo Rietkerk al de zilveren schoen, een onderscheiding voor voetballers die honderd doelpunten op hun naam weten te zetten. Die teller staat inmiddels op 123, inclusief de goal die het boegbeeld van de Trots van Kampen zaterdag maakte in de wedstrijd tegen DETO Twenterand (3-2).

Go-Ahead Kampen speelde in 1948 de eerste competitie in KNVB-verband tegen Excelsior '31. Hoeveel doelpunten er sindsdien zijn gemaakt heeft de voetbalvereniging nog niet achterhaald.