Volledig scherm
ANP

Justitie houdt Poolse verdachten fietsendiefstal Kampen nog vast

KAMPEN - Van de rechter-commissaris mag het Openbaar Ministerie de drie Poolse verdachten van meerdere fietsendiefstallen in Kampen de komende dagen 'in verzekering' houden. Het Openbaar Ministerie is nog druk bezig met het onderzoek naar de drie verdachten en had de rechter-commissaris gevraagd om een zogenaamde toetsing.

Later deze week moet blijken of het OM het trio wil voorgeleiden bij de rechter-commissaris of dat het op vrije voeten wordt gesteld.

Vrijdag werden de drie verdachten op de grens tussen Nederland en Duitsland aangehouden. De politie had ze vanuit Kampen gevolgd, waar ze met vier in deze stad gestolen fietsen waren vertrokken. De verdachten zijn een 21-jarige vrouw en twee mannen van 19 en 30 jaar.

Aanwijzingen
Volgens de politie zijn er sterke aanwijzingen dat deze verdachten betrokken zijn bij meerdere fietsendiefstallen in Kampen.

Al maandenlang worden in Kampen veel fietsen gestolen en dan met name nieuwe modellen Gazelle en elektrische fietsen. Ondanks de aanhouding van deze verdachten benadrukt de politie dat een tweede slot raadzaam is.