Het bord met de bewuste poster is naast de Bovenkerk in Kampen te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bord met de bewuste poster is naast de Bovenkerk in Kampen te vinden. © Foto Freddy Schinkel

Kampen boos over reclame voor Batavia Stad: ‘Verschrikkelijk, valse voorlichting!’

Ondernemers in Kampen zijn boos. Een reclameposter van outletcentrum Batavia Stad in Lelystad over parkeerkosten wekt een verkeerde indruk. ,,Hier betaal je helemaal geen 30 euro om te parkeren’’, hekelt ondernemersvoorzitter Fré Helleman.

Van een afstandje is het bord al goed te zien in dé winkelstraat van Kampen. Een oranje vlak maakt het nog wat extra opvallender, aan het uiteinde van de Oudestraat (bij de Bovenkerk). ‘30 euro parkeergeld betalen?! Beter ga je naar Batavia Stad’, staat gemeld op het papier. Met daaronder, in het klein: ‘Parkeer de hele dag voor maar 3 euro’. ,,Het zal mij niet verbazen als er een keer iemand met de spuitbus over gaat om het onleesbaar te maken. Daar ben ik wel een beetje bang voor’’, reageert Fré Helleman op het bord.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.